Ибиза, Испания

ibiza at sunset balearic islands spain europeИбиза е един от Балеарските острови. Разположен е на югозапад от Майорка. Ибиза има равнинен релеф. Липсват високи планини. Покрит е със субтропична средиземноморска растителност – цитруси, маслини и други. Това е една от най-атрактивните туристически дестинации на планетата.

Тук ще откриете луксозни хотели и разкошни средиземноморски вили, където можете да прекарате една незабравима почивка. На брега на този райски остров ще откриете най-красивите плажове в Европа с кристално the sea water in ibiza is incredible limpidчиста прозрачна вода и фин, бял пясък. Ибиза е известна сред младите хора от всички краища на Европа, защото тук се намират някои от най-големите нощни клубове на територията на Стария континент.

Климатът на Ибиза е субтропичен средиземноморски с топло, дори горещо лято и мека зима. През юли и август температурите са между 25 и 30 °C, но често стават много по-високи. Януари е най-студеният месец в Ибиза. Дневните температури са 16 °C, но понякога могат да достигнат 20 и дори 25 °C! Времето е много топло от април до октомври – 7 месеца. Ибиза е сред малкото места в coastline of ibiza spain euЕвропа, където няма зима. Тукашната зима всъщност поразително прилича на пролетта в умерените ширини на континента. Снеговалежите са изключителна рядкост.

През цялата година се чувства топлия полъх идващ от юг, тъй като островът се намира на по-малко от 250км разстояние от Африка. Основната част от валежите падат през ноември. Казват, че на Ибиза времето никога не се deep in the country in the winter ibiza spainразваля за повече от три дни. Дъжд, вятър, захлаждане – всичко отминава за отрицателно време. Прекрасният климат е привлякъл тук много германци и англичани, които искат да се радват на хубаво време през цялата година. Зимата и пролетта са много слънчеви и приятни. Пролетните месеци като цяло са по-приятни от есенните, тъй като слънцето пече по-интензивно и това създава усещане за по-топло време. Дори и през първите дни на април има достатъчно топли дни подходящи за плаж. Разбира се, водата все още не е толкова топла, колкото в разгара на night view of ibiza spain one of the most atractive places in the mediterraneanлятото, но все пак става за плуване. Есента също е топла, с тази разлика, че по-често вали дъжд. Но все пак можете да се изкъпете във водите на Средиземно море дори през ноември, макар, че тогава вече не всеки ден е съвсем подходящ. В изключително редки случаи е възможно да се формира тънка снежна покривка, но почти мигновено се топи. Температурите не падат под нулата никога, дори и през зимнте нощи. Климатът е изключително здравословен, а големия брой топли и слънчеви дни през годината, позволява на островитяните да прекарват времето си предимно на открито.traditional architecture spain ibiza

На острова има три по-големи града – Ибиза, Сан Антонио Абад и Сан Хуан Баутиста. Литището, което приема безбройните чартърни полети на туристите от цяла Европа се намира край Ибиза. Чрез бяла пясъчна коса остров Ибиза почти се свързва с по-малкия остров Форментера на юг. Самата пясъчна коса е много интересна за туристите и те често идват да плажуват точно на това място, заобиколени от вода от двете страни. Атмосферата в тесните, засенчени улички е много специална. Всички постройки са в бяло, най-често с плоски тавани и това придава на острова ориенталски дух. Местното население се чувства traditional architecture ibiza spain balearic islandsсякаш е попаднало в рая. Какво повече може да се иска от прекрасен климат, пленителна архитектура, впечатляваща култура, средиземноморска кухня и вино. Това е перфектното място за почивка от забързаното и понякога напрегнатото ежедневие в големите градове. Тук можете да се наслаждавате на сутрешното си кафе на някой площад под сянката на финиковите палми с вестник в ръка, да се излежавате на прекрасните плажове и да се къпете в бистрите води на Средиземно море и накрая да приключите деня в някое от малките ресторантчета по брега с порция риба и чаша вино.