Времето в Майорка през април

Заради хубавото си време пролетта е считана за един от най-приятните сезони за туризъм в Майорка. Макар че температурите са по-ниски в сравнение с лятото или есента, пролетта се радва на изключително време, доста по-сухо и слънчево от есента и не толкова горещо и претрупано с туристи както през лятото. Април в Майорка е великолепен месец. Той бележи края на зимния и началото на летния сезон и предлага последна възможност да обиколите острова на спокойствие и да се порадвате на изумрудено зелената растителност преди да са пристигнали големите групи от посетители и жаркото лятно слънце да изсуши зелените морави във вътрешността на Майорка. Средната температура за месеца е 19°C през деня и около 11°C през нощта, но от един ден до друг температурата може да варира значително. През някои дни е възможно да вали и температурите да паднат до 15 – 16°C, а на следващия ден да грее ярко слънце и температурите да достигнат летните 24 – 25°C. Традиционно през месеца температурата има ясно забележима тенденция да се увеличава.

Обикновено април носи първите дни с хубаво време за плаж. Въпреки това този месец е далеч от представата за идеална почивка на море. Макар че има някои доста топли дни за тази цел, морската вода е все още студена и обикновено е в интервала между 15 и 17°C. Ако обичате да правите слънчеви бани, то април може да ви допадне, но ако отивате с цел да поплувате в кристално чистите води край острова, най-добре изчакайте още един месец.

През април в Майорка значителни и обилни валежи са малко вероятни. Най-често преваляванията са слаби до умерени и понякога придружени от гръмотевици. Освен това през април вероятността за снеговалеж дори и в най-високите части на планините е близка до 0%. Средно за месеца обикновено има от 3 до 5 дни с валежи, макар че от година до година условията могат да варират значително.