Времето в Майорка през февруари

Февруари, последният зимен месец в Майорка, носи приятни температури от около 16°C през деня и от около 9°C през нощта, тоест с около един градус повече в сравнение с януари. Броят на слънчевите часове слабо се увеличава в сравнение с предходния месец. Увеличава се също така и броят на дните с по-топло от обичайното за сезона време, в които температурите достигат до около 20 – 21°C. Продължителността на деня също се увеличава и в края на февруари слънцето залязва в 6:40 вечерта.

Февруари е изключително подходящ месец за туризъм и изучаване на целия остров, за дълги разходки сред природата и за каране на колело. Тъй като този месец е извън активния туристически сезон, ще имате възможност да се порадвате на този прекрасен остров на спокойствие. Поради затоплящото се време и по-интензивно слънчево греене февруари е месецът, в който цъфтят бадемовите и много други видове дървета из острова, което създава прекрасно усещане за свежест и пролет. Въпреки това, съвсем нормално за този сезон, времето е все още много студено за плаж. Температурата на морската вода е в най-ниската си точка за годината и достига едва около 14°C. Най-близкото до лятото преживяване, което бихте могли да си позволите, е да се разходите по къси ръкави по обяд в някой от все още малкото топли дни.

Броят на дните с валежи през февруари е без промяна в сравнение с януари, но за сметка на това количеството на валежите намалява с около ¼. Въпреки това не са изключени интензивни валежи в продължение на 2 или 3 дни подред. Вероятността за снеговалеж във високите части на планините намалява.