Времето в Майорка през май

След променливото време през април, май е първият наистина летен месец в Майорка и един от най-красивите месеци в които да посетите очарователния средиземноморски остров. Той носи прекрасно слънчево и топло време с приятни, но не много високи температури. Средната дневна температура е между 22 и 25°C през деня и около 15°C през нощта. Дните през месеца са много дълги със средно около 12 часа интензивно слънчево греене. В последния ден на май слънцето залязва в 9:10 вечерта. Небето е синьо и безоблачно, а ароматът на свежа растителност ще ви завладее напълно. Месец май е подходящ за почивка на море, особено ако изберете втората половина на месеца. Май е добра възможност да се насладите на хубаво и здравословно време, без да страдате от твърде високите температури.

През месеца има не повече от 4 дни с превалявания. Когато вали обикновено валежите са слаби до умерени, а вероятността за валеж е значително по-голяма в първите дни от месеца. В планините вероятността за валежи е по-голяма. Там са възможни около 7 – 8 дни с превалявания. Като цяло шансът за много обилни валежи от дъжд в Майорка през май е нисък. Средното количество валежи през месеца е около 30 мм.

Май предлага добри условия за плаж. Морската вода все още е хладна, но за разлика от април вече става за плуване. Средната температура на водата край брега е около 18°C, по-висока през втората половина на месеца. Плажовете вече са доста оживени, но не чак толкова, колкото в разгара на лятото през юли и август.